Damp fjerbolde for at de holder længere

af Asger S, Badmintonspiller
04/01/2020

Spiller du badminton med fjerbolde? Og er du træt af at bruge alt for mange penge på bolde som går i stykker efter du blot har spillet få sæt? 

Så læs med her: Du kan nemlig øge dine fjerboldes levetid ved blot at dampe dem over kogende vand, så let er det.

Enhver badmintonspiller ved, at fjerbolde er den absolut største udgift man har i forbindelse med sporten. Selv hvis du køber en dyr ketcher og nye sko, nærmer det sig ikke den udgift man har til fjerbolde over et år. 

Mange oplever at der er stor forskel på hvor hurtigt boldene går i stykker fra gang til gang. Det skyldes at få uheldige slag kan ødelægge en bold på rekordtid, såfremt man rammer fjerbolden forkert.

Særligt for motionspillere, som ikke altid rammer fjerbolden i enden, kan en helt ny fjerbold nærmest gå i stykker på første slag.

Men med et meget simpelt trick kan du nemt øge levetiden for dine fjerbolde i fremtiden.

Sådan får du dine fjerbolde til at holde længere

Ved blot at dampe en fjerbold øger du fugtigheden. Det får bolden til at holde længere. Det skyldes at hele fjerbolden er et naturprodukt bestående af naturlige materialer som optager fugten. 

Når både bindingen og fjerene bliver mere fugtige øges smidigheden, således at materialet kan holde til mere før det knækker.

Du kan købe et fugtighedsrør som gør arbejdet for dig, men du kan også bruge denne simple metode, som er helt gratis og nem. Selvfølgelig virker det ikke helt lige så godt, men til gengæld slipper du for at købe dyrt udstyr endnu en gang:

  1. Kog vand i en el-kedel eller en lille gryde
  2. Fjern enderne fra bold-røret
  3. Hold røret lodret over det kogende vand meget kortvarrigt (3-8 sekunder er rigeligt)
  4. Sæt propperne tilbage på røret og tag det med til hallen

Det er utrolig nemt og meget simpelt. Med det helt simple trick burde dine fjerbolde nu holde længere.

Er du ikke helt tilfreds med resultatet kan du også købe et fugtighedsrør som med garanti vil give et godt resultat hvor boldene holder 2-3 gange længere.

Bonus: Hvis røret bliver helt vådt på indersiderne har du dampet for længe. Det er ikke meningen at fjerboldene skal blive helt våde, men at dampen trænger ind i fjerene.

 

Bedste tilbud

FORZA S-1000


fz-forza-s-1000.png
Bolde pr. rør
12
Hastighed ?
78
Bold type
Fjer

YONEX MAVIS 350


YONEX MAVIS 350 gul nylonbold.jpg
Bolde pr. rør
6
Hastighed ?
77
Bold type
Plastic

YONEX LEAGUE 7 fjerbolde


YONEX LEAGUE 7.jpg
Bolde pr. rør
12
Hastighed ?
0
Bold type
Fjer